Bronzen beelden . beeldend kunstenaar

«      »

Bronzen beeldje, zeer tengere vrouwenfiguur van brons, bronsplastiek, vrouwelijke figuur

Terug naar bronzen beelden


Titel: "Strong"
Beeld nr: 41
Oplage: 5
Materiaal: brons
Afmetingen: 6x6x45 cm
€ 2.550,00 ex 9% btw

Bronzen beeldje uit de serie vrouwenbeelden.

Dit is een van mijn vrije werken, een uiterst tengere maar krachtige vrouw in brons.
Kwetsbaarheid en kracht komen samen tot uitdrukking in deze bronzen figuur. Op de toppen van haar tenen staand, haar armen gebonden maar toch onverzettelijk, trots en onkwetsbaar ondanks de ranke uitvoering. Deze vrouwenfiguur is sterk!

Er zijn vijf van deze bronsplastieken gemaakt en hier ziet u mijn eigen exemplaar dat ik nu te koop aanbied.

Mijn vrouwenbeelden zijn altijd erg lang en slank.

Maar met dit werk ben ik tot het uiterste gegaan!
Bij dit beeldhouwwerk heb ik de grens opgezocht zodat het beeldje nog net in brons gegoten kon worden.
Het vloeibare brons moet namelijk zijn weg kunnen vinden in de vorm en in de giettappen, hier is natuurlijk wel ruimte voor nodig.
Ook zijn de gietkanalen vrij zwaar ten opzichte van een bronsplastiek als deze, en de verschillen in dikte kunnen voor grote problemen zorgen bij het afkoelen van het brons.
Fragiele bronzen beeldjes zijn dus veel lastiger om te gieten en te bewerken dan grote beelden met veel volume.
Er zijn dan ook maar weinig kunstenaars die er voor kiezen hun werk op deze manier -met alle bijkomende problemen- uit te voeren!

Op deze site ziet u ook bronzen beelden die ik gemaakt heb voor speciale doeleinden en verschillende gelegenheden, zoals awards en relatiegeschenk beeldjes.
Ook als u op zoek bent naar een bronzen beeld als cadeau voor een huwelijk of huwelijksjubileum hoop ik dat u hier een kunstwerk ziet dat u aanspreekt!

Wilt u een bronzen beeld laten maken?

dan kan dit uiteraard. Een kunstopdracht voor het maken van meerdere beeldjes of een eenmalig beeld voer ik graag voor u uit! Groot of klein en voor elke gelegenheid. In een persoonlijk gesprek tijdens een atelier bezoek of via e-mail of telefonisch contact vertelt u over het doel en voor wie het kunstwerk gemaakt wordt en wat u wilt terugzien in de sculptuur. Vervolgens maak ik een ruimtelijk model in was, meestal voorafgaand of tijdens uw bezoek aan mijn atelier, zo kunt u het ontwerp beter beoordelen dan via een schets op papier.

Of wilt u een beeldje cadeau geven?

Dan heb ik een speciaal ontwerp voor u dat voor veel doeleinden geschikt is. Het beeldje is van kunsthars dat bedekt is met een bronslaagje. De prijs van dit kunstwerkje is uiteraard veel lager dan van een massief bronzen beeld.

Bij aankoop van een beeld kunt u een certificaat bestellen.

De kosten hiervan bedragen € 5,00. Het beeldhouwwerk wordt meestal verpakt in een houten kistje met daaromheen een stevige doos van karton. Helaas is er niet voor elk beeld een kistje beschikbaar, in dit geval krijgt u het beeld verpakt in een passende kartonnen doos.

Voor eventuele vragen verwijs ik u naar de vragen en antwoorden pagina op deze website, staat uw vraag er nog niet bij dan mag u natuurlijk altijd bellen of mailen.