Bronzen beelden . beeldend kunstenaar

«      »

Bronzen plaquette en reliëf van brons, met stadswapen van Den Haag en Leiden

Terug naar kunstopdrachten


Titel: "Universiteit Leiden - campus Den Haag"
Beeld nr: n.v.t.
Oplage: 1/1
Materiaal: brons
Afmetingen: 120 cm
€ n.v.t.

Bronzen plaquette, reliëf met stadswapens.

Kunstopdracht, opdrachtgever: Universiteit Leiden, een plaquette met drie bronzen reliëfs.
De bronzen plaquette is bevestigd aan de gevel van het hoofdgebouw van Universiteit Leiden - Campus Den Haag en is onthuld door Z.K.H Prins Willem-Alexander.

De kunstopdracht luidde: ontwerp een bronzen plaquette met bronzen reliëf voor onze universiteit in Den Haag. Het kunstwerk mocht "anders" zijn maar het diende wel een voorname en koninklijke uitstraling te hebben.
Een vereiste was wel dat beide stadswapens van Leiden en Den Haag erin verwerkt zouden worden.
Een uitdagende opdracht, omdat ik nog nooit eerder een stadswapen in reliëf gemaakt had, maar ook omdat de drie reliëfs samen natuurlijk een passend geheel moesten vormen!

Dit kunstproject dat tot o.a. tot stand is gekomen in samenwerking met de feestcommissie van Universiteit Leiden was geen gemakkelijk project. Elk ontwerp diende namelijk naast o.a. de stadsbesturen ook nog door de commissieleden beoordeeld te worden en hun goedkeuring te dragen. Ik ben er dan ook trots op dat ook deze kunstopdracht naar ieders tevredenheid is afgerond!
De bronzen plaquette met de reliëfs is bevestigd aan de gevel van het hoofdgebouw van Universiteit Leiden - Campus Den Haag.